Räkcocktail med ingefärsdressing.

Räkor efter behag
Syltad lök:
1 liten silverlök
2 msk strösocker
4 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
1/2 kruka mynta
Dressing:
1/2 röd peppar
2 msk riven färsk ingefära
2 msk majonnäs
1 dl crème fraiche
salt & peppar
Räkcoctail:
1/2 dl cashewnötter
1 mogen mango
1 avokado
1 liten gemsallad
Syltad lök: Skala och skiva löken tunt. Blanda socker, ättikssprit och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i löken och låt det koka upp. Låt löken svalna i lagen. Plocka och strimla myntabladen. Blanda ner myntan i löken precis innan servering.
Dressing: Kärna ur och strimla chilin. Skala och riv ingefäran. Blanda crème fraiche, majonnäs, chili och ingefära. Smaksätt med salt och peppar.
Räkcocktail: Hacka nötterna fint och rosta dem i en torr och het stekpanna.
Skala, skär bort kärnan och skiva mangon tunt. Dela, kärna och gröp ur avokadon med en sked. Skär avokadon i skivor. Strimla salladen fint.
Skala eller låt räkorna rinna av.
Lägg salladen i vida glas. Lägg på mango, avokado och räkor. Ringla över dressingen, toppa med syltad lök och cashewnötter.
Kommentarer
Trackback