Äppelkaka med kokosmaräng.

 
 
 
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 st äggulor, stora
1 st ägg, stort
3 dl vetemjöl
½ msk bakpulver
3 st äpplen, ca 400 g
2 tsk mald kanel
smör och kokosflingor till formen
 
 
Kokosmaräng:
2 st äggvitor, stora
1 dl strösocker
3 dl kokosflingor
 
 
 

Sätt ugnen på 175 grader.

 Vispa smör och socker pösigt. Till­sätt äggulorna och ägget en i taget under visp­ning. Blanda vetemjöl och bak­pulver och rör ner i smeten.

 

 Skala äpplena och skär dem i klyftor. Vänd runt klyftorna i kanel, går lätt om du blandar alltsammans i en plast­påse. 

 

Smörj och kokosbeströ en form cirka 24 centimeter i diameter, med avtagbar kant. Fördela smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna ordentligt.

 

 Grädda på andra falsen nerifrån i ugnen cirka 20 minuter tills kakan stannat på ytan. Förbered under tiden marängen.

 

Kokosmaräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en fluffig maräng. Vänd ner kokosflingorna men spara ett par matskedar.

 

 Fördela kokosmarängen över den halvgräddade kakan och strö över de sparade kokosflingorna. Fortsätt gräd­da på andra falsen i ugnen 15–20 minuter eller tills kokosmarängen har fått fin färg. Låt svalna.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0