Irish coffe mousse.

 
Du kan byta ut till 50 g ljus choklad om du tycker att det blir för mycket mörk chokladsmak. Prova gärna med med mörk rom istället för whisky.
 
4 portioner.
 
125 g mörk choklad
½ dl kallt espressokaffe
1 msk whisky
2 msk farinsocker
2 ägg
 
Topping:
lättvispad grädde
kakao
 
 
Smält chokladen över vattenbad. Rör i kallt kaffe, whisky och farinsocker.
 
Dela äggen och blanda ner äggulorna i chokladen.
 
Vispa äggvitorna till fast skum och vänd försiktigt ner dem med stora luftiga tag i chokladen.
 
Fördela moussen i glas och ställ i kylen minst 1 timme.
 
Garnera med grädde och kakao.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0