Kaffeparfait med mandelkrokant.
Mandelkrokant:
1 dl strösocker
50 g hackad sötmandel
Garnering:
frukt eller bär
Kaffeparfait:
Vispa äggulor och socker luftigt i 3–4 min med elvisp.
Vispa grädden lätt i en annan skål. Tillsätt crème fraiche till grädden och vispa försiktigt ihop dem.
Vänd ner äggsmeten i gräddblandningen. Tillsätt kaffet och rör försiktigt.
Lägg glassmeten i en form med lock. Ställ den i frysen i minst 4 tim.
Mandelkrokant:
Smält socker i en tjockbottnad kastrull tills det är gyllene. Tillsätt mandeln och rör tills det går ihop till en massa.
Töm ut blandningen på ett bakplåtspapper och låt den kallna helt. Hacka den sedan till grova smulor med en kniv.
Ta ut parfaiten ur frysen ca 10 min innan servering. Servera kulor av den i glas eller skålar med mandelkrokanten strödd över.