Kycklingwok med nudlar och koriander.
1 dl rostade sesamfrön
600 g kycklingbröstfilé
sesamolja
olja med neutral smak
1 röd paprika
2 broccolibuketter
3 msk färsk ingefära
1 paket äggnudlar, 300 g
1 kruka färsk koriander
600 g kycklingbröstfilé
sesamolja
olja med neutral smak
1 röd paprika
2 broccolibuketter
3 msk färsk ingefära
1 paket äggnudlar, 300 g
1 kruka färsk koriander
Koka upp en stor kastrull med vatten till nudlarna. Rosta sesamfröna i en torr medelvarm stekpanna.
Strimla kycklingbrösten och marinera dem i några droppar sesamolja cirka 5 minuter.
Stek kycklingen i het oljad panna tills den är genomstekt. Ta upp kycklingen.
Skär paprikan i tunna strimlor och bryt broccolin i mindre buketter. Fräs paprika och broccoli tillsammans i stekpannan med olja.
Finriv ingefäran och lägg ner den bland grönsakerna tillsammans med kycklingen.
Koka nudlarna enligt förpackningen, häll av kokvattnet och blanda dem med kyckling- och grönsakswoken, sesamfröna och färsk koriander.
Kommentarer
Trackback