Mascarpone med hallon och choklad.
Det här behövs till 4 stora eller 8 små portioner.
Mascarponecréme:
2 äggulor
3 msk strösocker
250 gr mascarpone
Finrivet skal av en lime
1 msk pressad lime
1 dl vispgrädde
Chokladtryffel:
50 gr mörk choklad (ca 70 % kakaohalt, gärna Valrhona)
1 dl vispgrädde
Servering:
1/2 liter färska eller knappt tinade hallon
Créme: Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mascarpone, limeskal och saft och vispa ihop. Tillsätt grädden och vispa till en fast kräm. Fördela i fyra (ev. åtta) glas och ställ kallt några timmar.
Tryffel: Hacka chokladen. Hetta upp grädden i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner chokladen och rör till en slät kräm, låt svalna något. Häll den över den kalla crémen. Ställ i kylen.
Servering: Ta ut desserten minst 30 min innan den ska serveras så att tryffeln blir krämig. Lägg på hallon och garnera med färsk mynta.
Dryckestips:
Nederburg Noble Late Harvest 2017 till denna dessert. Detta allsidiga vin passar lika bra till gräddiga desserter som till en grönmögelost med fikonmarmelad.