Mascarpone med hallon och choklad.

 
 

Det här behövs till 4 stora eller 8 små portioner.

 

Mascarponecréme:

2 äggulor

3 msk strösocker

250 gr mascarpone

Finrivet skal av en lime

1 msk pressad lime

1 dl vispgrädde

 

 

Chokladtryffel:

50 gr mörk choklad (ca 70 % kakaohalt, gärna Valrhona)

1 dl vispgrädde

 

 

Servering:

1/2 liter färska eller knappt tinade hallon

 

 

Créme: Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mascarpone, limeskal och saft och vispa ihop. Tillsätt grädden och vispa till en fast kräm. Fördela i fyra (ev. åtta) glas och ställ kallt några timmar.

 

 Tryffel: Hacka chokladen. Hetta upp grädden i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner chokladen och rör till en slät kräm, låt svalna något. Häll den över den kalla crémen. Ställ i kylen.

 

Servering: Ta ut desserten minst 30 min innan den ska serveras så att tryffeln blir krämig. Lägg på hallon och garnera med färsk mynta.

 

Dryckestips:

 Nederburg Noble Late Harvest 2017  till denna dessert. Detta allsidiga vin passar lika bra till gräddiga desserter som till en grönmögelost med fikonmarmelad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0