Rostad vitlökssky.

 
 
4 klyftor vitlök
4 msk olivolja
2 rosmarinkvist
2 dl rött vin
4 dl stark kalvbuljong
2 nypa socker
flingsalt & svartpeppar
2 tsk kallt smör
ev lite maizena- eller potatismjölsredning
 
 

Skala och krossa vitlöksklyftorna lätt med sidan av en kniv. Hetta upp oljan i en kastrull och lägg i vitlöken och rosmarinkvisten. Låt det få färg men se upp så det inte blir bränt, det tar endast några sekunder.

Ställ kastrullen åt sidan en stund och låt vitlöken dra i oljan.

Häll i vinet och låt det koka ner till hälften utan lock. Tillsätt buljongen och låt det koka ner ytterligare lite grann. Smaka av med socker, salt och peppar.

När du serverar hettar du upp skyn och blankar av med en smörklick. Red skyn med maizenaredning eller potatismjöl om du vill.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0