Tacos med pankofriterade räkor, mangosallad, guacamole & chilimajjo.

2-3 ägg, uppvispat
2 dl vetemjöl
3-4 dl panko
4-5 dl rapsolja till fritering
Mangosallad:
2 st färska mango,tärnade (alt 2 paket fryst mango )
1/2 röd chili, finstrimlad
1/2 kruka färsk koriander, hackad
1/2 pressad lime
salt
Guacamole:
4 avokado
några droppar citron
salt
Chilimajjo:
2 dl Hellmans majonnäs
1/2-1 msk srirachasås
salt
Tillbehör:
små mjuka tortillas (8-12 st)
limeklyftor
koriander
Mät upp mjöl, panko och ägg i tre olika skålar. Vispa upp ägget med en gaffel.
Doppa räkorna först i mjöl, sedan ner i ägget och till sist i panko-ströbrödet. Lägg på ett fat tills alla är klara.
Mangosallad:
Skär mangon i tärningar.
Finstrimla chili. Hacka i koriander och pressa över lime. Salta och smaka av – ställ åt sidan.
Guacamole:
Mosa avokadon och tillsätt några droppar citron, salta & smaka av. Ställ svalt med plast över till servering.
Chilimajjo:
Blanda samman Hellmans majonnäs med srirachasåsen. Rör i srirachasåsen successivt så det blir den hetta du önskar. Smaka upp med salt och ställ svalt.
Fritera räkorna:
Mät upp olja i en kastrull, hetta upp till 170-180 grader.
Fritera räkorna tills panko-ströbrödet blir gyllene, ca 2 min räcker för att räkan skall bli klar.
Lägg upp räkorna på hushållspapper och salta rikligt direkt. (Förvara räkorna gärna i ugnen på 60 garder så håller de både värmen och krispet.)
Servering:
Servera den nyfriterade scampin i mjuka tacoskal tillsammans med mangosallad, guacamole, chilimajjo toppat med lite koriander och en limeklyfta.