Canneloni med ostsås och kyckling.
300 g stekt kycklingkött
200 g strimlad rökt skinka
1 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
250 g färska lasagneplattor, 12 st
1 dl riven ost
Ostsås:
5 dl mjölk
3 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk vetemjöl
3 dl riven mozzarella
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Servering:
färsk basilika
skär tomat och blanda med mozzarellaostbitar till en sallad
Sätt ugnen på 225°.
Skär kycklingköttet i småbitar och blanda det med skinka, crème fraiche, tomatpuré och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Dela lasagneplattorna och lägg röran på dem och rulla ihop. Lägg pastarullarna tätt med skarven neråt i en ugnssäker form.
Blanda mjölk, grädde, buljongtärning och vetemjöl i en kastrull och koka upp på svag värme under omrörning. Låt såsen sjuda 3 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
Häll ostsåsen över rullarna och strö över riven ost. Grädda dem längst ner i ugnen i 20 minuter.
Garnera ev med färsk basilika. Servera med tomat- och mozzarellasallad.