Mazarinrutor med hallonglasyr.

400 g smör
5 ägg
7 dl strösocker
250 g mandelmassa
8 bittermandlar
10 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
4 dl mjölk
Glasyr:
8 dl florsocker
2 dl hallonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt riven mandelmassa och riven bittermandel.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver, och vänd ner i smeten. Vänd ner smält smör och mjölk, och blanda till en smet.
Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper botten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt svalna.
Glasyr: Blanda florsocker och hallonsylt och bred över kakan. Låt stelna. Skär i rutor eller i trekanter.
Kommentarer
Trackback