Mexican pulled pork med chiliglaze.

 
 

1 kg benfri fläskarré i bit
 salt
 vitpeppar

2 krm anchochilipeppar
2 krm paprikapulver
1½ tsk farinsocker
smör till stekning
1 dl BBQ-sås 
3 dl vatten
1 tsk fajitakrydda

 

Chiliglaze:
½ dl honung
½ dl sweet chilisauce
½–1 tsk chiliflakes
1 msk kinesisk soja
1 vitlöksklyfta, finhacka
 salt

 

Salsa cocida BBQ-style:
250 g tomater
1 gul lök
2 röda paprikor
1 röd chili, spansk pepparfrukt
4 vitlöksklyftor
1–2 msk olivolja
salt

 

Sätt ugnen på 125°.

Gnid in kryddorna och farinsockret över karrén. Bryn karrén runtom i lite smör så att den får en fin stekyta. Lägg karrén i en stekgryta med lock som tål ugn.


Blanda BBQ-sås, vatten och fajita-krydda och häll över karrén. Sätt på locket och ställ formen i nedre delen av ugnen och låt stå 6–7 timmar. Ös köttet då och då och vänd på det efter cirka halva tiden.


Köttet är färdigt när det känns riktigt mört och går lätt att dra isär. Blanda ihop glazen och pensla över köttet. Låt köttet svalna i formen. Dra isär köttet och servera med tillbehören.

 

 Salsa cocida BBQ-style:

Sätt ugnen på 250°.

Skär bort stjälkfästet på tomaterna.Dela tomaterna och löken i fyra bitar vardera. Halvera paprikorna och chilin och ta bort kärnorna.


Lägg alla grönsakerna på en plåt, paprikan med skinnsidan upp. Droppa över oljan. Rosta mitt i ugnen cirka 10 minuter tills grönsakerna har fått färg. Paprikan behöver grilla lite längre tills skalet börjar bli svart. Lägg sedan paprikorna i en plastpåse en stund, då är det lätt att ta bort skalet från dem med en kniv. Skär även bort stjälken. Mixa alla grönsakerna i en matberedare och smaka av med salt.

Servbera med det du gillar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0