Tandoorikyckling i pitabröd.

 
 

500 g kycklingfiléer
1 msk tandoorikrydda
1 tsk salt
100 g kokosflagor, stora
1 rödlök
2 msk olivolja till stekning
1 knippe färsk mynta

 

Mangoraita:
1 salladslök
1 mogen mango i tärningar eller 1 paket fryst tinad mango, 200 g
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt 
salt & peppar

 

 Servering:
4 stora pitabröd

 

 Vänd kycklingfiléerna i tandoorikryddan och salt. Lägg dem att marinera i en plastpåse i kylskåp 1 timme. Sätt ugnen på 175°.


Rosta kokosflagorna på en plåt mitt i ugnen tills de fått lite färg, 5–10 minuter. Passa noga så att de inte bränns.


 Skala rödlöken och skär den i tunna skivor.


 Mangoraita: Ansa och finhacka salladslöken. Rör ihop mango, lök och yoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar.


Stek kycklingfiléerna i olja i en panna på medelvärme tills de får lite färg. Lägg dem i en ugnsform och efterstek i ugnen tills innertemperaturen är 68°.


Värm pitabröden. Servera dem med skivade kycklingfiléer, kokos, rödlök, mynta och mangoraita. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0