Tandoorikyckling i pitabröd.
![](https://cdn1.cdnme.se/3938116/8-3/pitafredagsmys800pxl-700x7001_5c3aecdfe087c3684699fc1e.jpg)
500 g kycklingfiléer
1 msk tandoorikrydda
1 tsk salt
100 g kokosflagor, stora
1 rödlök
2 msk olivolja till stekning
1 knippe färsk mynta
Mangoraita:
1 salladslök
1 mogen mango i tärningar eller 1 paket fryst tinad mango, 200 g
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
salt & peppar
Servering:
4 stora pitabröd
Vänd kycklingfiléerna i tandoorikryddan och salt. Lägg dem att marinera i en plastpåse i kylskåp 1 timme. Sätt ugnen på 175°.
Rosta kokosflagorna på en plåt mitt i ugnen tills de fått lite färg, 5–10 minuter. Passa noga så att de inte bränns.
Skala rödlöken och skär den i tunna skivor.
Mangoraita: Ansa och finhacka salladslöken. Rör ihop mango, lök och yoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Stek kycklingfiléerna i olja i en panna på medelvärme tills de får lite färg. Lägg dem i en ugnsform och efterstek i ugnen tills innertemperaturen är 68°.
Värm pitabröden. Servera dem med skivade kycklingfiléer, kokos, rödlök, mynta och mangoraita.