Äppelfylld vaniljkaka.

225 g smör, kallt
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
½ msk bakpulver
Fyllning:
2 ägg
3 dl lätt crème fraiche
1 dl råsocker
½ tsk malen kanel
1½ msk vaniljsocker
2–3 äpplen
Blanda smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en smulig deg. Använd gärna matberedare.
Fördela 2/3 av smuldegen i en smord och bröd form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Tryck samman lite med en sked.
Fyllning:
Rör ihop ägg, crème fraiche, råsocker, kanel och vanilj. Häll fyllningen ovanpå bottnen. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna ovanpå fyllningen. Strö över resten av smuldegen.
Grädda i nedre delen av ugnen, 50–60 min.
Kommentarer
Trackback