Cheesecake i långpanna.

 
 

130 g smör
400 g chocolate chip cookies
2 msk kakao

 

Fyllning:
4 gelatinblad
1½ dl starkt kaffe
3 dl vispgrädde
1 ägg
1½ msk vaniljsocker
2 dl florsocker
600 g färskost, t ex philadelphia
½ dl crème fraiche

 

Garnering:
kakao
kaffebönor

 

Ugn 175°

 

Smält smöret. Krossa kakorna till smulor. Blanda smulor, smör och kakao. Fördela och tryck till kaksmulorna i en långpanna, ca 30×22 cm, med bakplåtspapper, så att det blir en jämn botten.

Grädda i mitten av ugnen, ca 10 min. Låt svalna och ställ formen i frysen.

 

  Fyllning:

Blötlägg gelatinet i kallt vatten, 5–10 min. Ta upp gelatinet, krama ur vattnet och smält gelatinet tillsammans med kaffe på svag värme.

Vispa grädden. Vispa ägg, vaniljsocker, florsocker och färsk ost slätt. Rör i crème fraiche och vänd i grädden. Vänd till sist i kaffeblandningen i smeten.

 Häll smeten i formen och fördela den jämnt. Ställ in i frysen, minst 4 tim.

 

 Garnering:

Ta fram kakan 20 min före servering. Skär sedan kakan i bitar, pudra över kakao och dekorera med kaffebönor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0