Cheesecake i långpanna.

130 g smör
400 g chocolate chip cookies
2 msk kakao
Fyllning:
4 gelatinblad
1½ dl starkt kaffe
3 dl vispgrädde
1 ägg
1½ msk vaniljsocker
2 dl florsocker
600 g färskost, t ex philadelphia
½ dl crème fraiche
Garnering:
kakao
kaffebönor
Ugn 175°
Smält smöret. Krossa kakorna till smulor. Blanda smulor, smör och kakao. Fördela och tryck till kaksmulorna i en långpanna, ca 30×22 cm, med bakplåtspapper, så att det blir en jämn botten.
Grädda i mitten av ugnen, ca 10 min. Låt svalna och ställ formen i frysen.
Fyllning:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten, 5–10 min. Ta upp gelatinet, krama ur vattnet och smält gelatinet tillsammans med kaffe på svag värme.
Vispa grädden. Vispa ägg, vaniljsocker, florsocker och färsk ost slätt. Rör i crème fraiche och vänd i grädden. Vänd till sist i kaffeblandningen i smeten.
Häll smeten i formen och fördela den jämnt. Ställ in i frysen, minst 4 tim.
Garnering:
Ta fram kakan 20 min före servering. Skär sedan kakan i bitar, pudra över kakao och dekorera med kaffebönor.