Currydoftande spenatsoppa.
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
smör eller olja, till stekning
1 msk curry
3 morötter, grovrivna
400 g fryst bladspenat, något tinad
9 dl vatten
1 dl torkade röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
0.5 dl grädde eller crème fraiche
salt & peppar
Topping till soppan:
4 ägg
2 korvar
smör, till stekning
srirachasås eller sambal oelek
Fräs lök och vitlök i smör eller olja några minuter. Tillsätt curryn och stek någon minut till. Tillsätt resterande ingredienser utom grädden. Låt koka tills linserna är mjuka, 15–20 min.
Koka äggen 5 min, skölj i kallt vatten och skala direkt. Skär korvarna i slantar och stek i smör till fin färg. Häll i grädde eller crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med ägghalvor, korv och ev srirachasås vid servering.
Kommentarer
Trackback