Gratinerad lax med räkröra.

 
 

1 kg skinnfri laxfilé i hel bit

 

Topping:


500 g oskalade räkor
150 g färskost
1 msk fransk senap
1 msk flytande honung
2 msk hackad dill
1 msk klippt gräslök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl flagad mandel
2 msk pumpafrön
11/2 msk olivolja
1–11/2 dl vispgrädde

 

Garnering:
1 dl skalade räkor (sparade)
1 msk hackad dill

 

Ugn 225°

 

Lägg laxen i en smord ugnsform.

 

Topping:

Skala räkorna och lägg undan 1 dl fina till dekoration. Grovhacka resterande. Blanda räkor, färskost, senap, honung, dill, gräslök, salt och peppar.

 

 Bred ut blandningen på laxen. Toppa med mandel och pumpafrön. Ringla olivolja över. Häll vispgrädden runt om laxen.

 

Gratinera laxen strax under ugnens mitt i ca 20 min. Ta ut och garnera med de sparade räkorna och dill.

 

 Servera med kokta sockerärter eller salladsärter samt pressad potatis och citronklyftor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0