Kryddigt kött med pitabröd och sallad.

900 g nötinnanlår
2 tsk salt
Kryddig vitlöksmarinad:
1 vitlöksklyfta
1 tsk hel spiskummin
1 tsk hela korianderfrön
1 tsk chiliflakes
½ dl rapsolja
Yoghurtdressing:
1 tsk hel spiskummin
2 dl matyoghurt, 10 %
saft från 1 lime
2 msk sesamolja
Rödkålssallad med nötter:
100 g hasselnötter
300 g rödkål
2 endiver
2 apelsiner
1 bunt mynta
3 msk hassel-, valnöts- eller olivolja
Servering:
6 pitabröd
Vitlöksmarinad: Skala vitlöksklyftan. Krossa vitlök, spiskummin, korianderfrön och chiliflakes i en mortel. Rör ihop det med rapsolja. Strimla köttet, vänd ner det i marinaden och låt det marinera minst 30 minuter i kylskåp.
Stek det marinerade köttet lite i taget i riktigt het panna 5–6 minuter. Salta.
Yoghurtdressing: Stöt spiskummin i en mortel och rör samman den med yoghurten. Smaksätt med pressad lime och sesamolja.
Rödkålssallad med nötter: Rosta hasselnötterna i en torr panna 4–5 minuter. Låt dem svalna och hacka dem grovt.
Ansa rödkålen och endiverna och strimla dem fint. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i mindre bitar. Hacka myntan. Blanda samman alla ingredienserna med oljan i en stor skål.
Servering: Värm pitabröden och servera dem med det stekta köttet, salladen och yoghurtdressingen. Vill du ha det mer matigt kan du även servera ris till. Stek köttet i omgångar i riktigt het panna för att få en fin stekyta. Om du lägger i för mycket kött åt gången kyls pannan och köttet blir mer kokt än stekt.