Kycklinggratäng med champinjoner och paprika.
2 grillade kycklingar
250 g champinjoner
smör till stekning
2 paprikor i olika färger
2 dl riven lagrad ost, ca 150 g
ev färsk dragon
Sås:
2½ dl matlagningsgrädde
1½ dl vatten
1 msk konc kycklingfond
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
1 tsk torkad dragon
1 msk maizena majsstärkelse
salt, peppar och honung
Servering:
matig sallad, t ex med avokado, hasselnötter, tomater och sugar snaps
Ugn. 225 °
Vispa samman grädde, vatten, fond, senap, honung och dragon i en kastrull. Låt koka upp och vispa sedan ner majsstärkelse utrört i lite vatten eller grädde. Låt sjuda någon min. Smaka av med salt, peppar och honung.
Rensa kycklingarna fria från skinn och ben. Dela köttet i jämnstora bitar och fördela det i botten på en smord gratängform.
Ansa champinjonerna och skär dem i halvor eller fjärdedelar. Stek dem i smör. Kärna ur och skiva paprikorna. Fördela champinjoner och paprika över kycklingen. Häll på såsen och strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min, tills täcket fått fin färg.
Garnera ev med färsk dragon och servera en matig sallad till.