Lingon och kokostoscakaka.

 
 

Sockerkaka:

3 ägg

2 1/2 dl  strösocker

1 tsk  vaniljsocker

50 g smör

1 dl mjölk

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk malen kardemumma

1 nypa salt

150 g frysta lingon

 

 

Kokostosca:

25 g smör

1/2 dl  ljus Sirap

3/4 dl grädde

2 dl riven kokos

5 msk farinsocker

 

Sätt ugnen på 175 °C.

 

Vispa, ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.

 

Smält smöret i en kastrull, häll ner mjölken och blanda tillsammans med äggsmeten.

 

Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en bunke. Tina lingonen och vänd ner i mjölblandningen. Vänd sedan försiktigt ner allt i äggsmeten.

 

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter.

 

Gör under tiden kokostoscan. Smält smör i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Blanda väl och låt sjuda i några minuter.

 

Ta ut kakan efter cirka 20 minuter, ställ ugnen på 200 °C och höj ugnsgallret ett steg. Bred kokostoscan över kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda ytterligare i cirka 5-10 minuter tills den är gyllenbrun.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0