Olivkex.

 
 

30–40 st

 

3 dl vetemjöl
1 dl parmesanost, fint riven
1 dl oliver, väl avrunna & finhackade
125 g smör, rumsvarmt
1 äggula

 

Garnering:
1 msk flingsalt
1 msk rosmarin, finhackad

 

 


 Blanda vetemjöl, parmesan­ost och oliver i en bunke. Dela smöret i mindre bitar och arbeta in det i mjölblandningen, för hand eller i en mat­beredare. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.

 Forma degen till två rullar, ca 4 cm i diameter, och låt dem vila i kylskåp i minst 2 tim.

 Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullarna i ca 4 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö flingsalt och rosmarin på kexen.

 Grädda kexen mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de fått lite färg. Låt kexen svalna och förvara dem i en lufttät burk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0