Smördegsinbakad potatis.

 
 
 
1 kg mandelpotatis
25 g smör
0,5 dl grädde
150 g färskost, vitlökssmak
250 g smördeg
2-3 dl västerbottensost, riven
salt  & peppar 
 
 
 
Skala och koka mandelpotatisen i lättsaltat vatten tills de börjar att gå sönder.
 
Slå bort vattnet och tillsätt smöret och grädden, använd elvisp med degkrokar för att grovfördela.
 
Fördela färskosten på smördegen och bred ut potatisen ca 1,5 cm tjockt lager på smördegen. Strö över västerbottensosten och krydda med salt och peppar efter smak.
 
Rulla ihop som en rulltårta och skär i cirka 3-4 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och toppa med lite ost.
 
 
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter eller tills färgen ser bra ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0