Äppelpaj med mandelmassa.

 
 

150 gram smält smör
300 gram mandelmassa
1 1/2 dl rårörsocker
1 1/2 rågflingor
1 tsk kanel
1-2 krm salt
1 1/2 msk pressad clementinsaft (går lika bra med apelsin, citron m.m.)
3 ägg
10 äpplen

 

 

Vispad grädde smaksatt med lite rårörsocker och vaniljpulver

 


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en bakform.

Smält smöret och låt det svalna.

Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med socker, kanel, salt, rågflingor,

 clementinsaften och ägg.

Tillsätt sedan det smälta smöret och rör ihop det till en smet.

Kärna ur och skala äpplena. Skär i klyftor och lägg dem i den smorda formen, ringla över smeten.

Grädda cirka 30 minuter tills kakan får fin färg.

Servera med vaniljgrädden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0