Asiatisk nudelsallad.

 
 
4 portioner.
 

4st Kycklingfiléer
2tsk ”5 spice krydda”  (Eller så mixar man ihop kryddsammansättningen själv: 2 tsk malen kanel, 1 tsk hela kryddnejlikor, 2 hela stjärnanis, 2 tsk vitpeppar, 2 tsk fänkålsfrö.)
rapsolja, att gnida in kycklingen med.

 

Dressing:
100g gram inlagd ingefära
1 cm färsk ingefära
2 st lime, saften
1 msk fisksås
1 msk ljus soja- Kikkoman
1 msk sesamolja
0,5 st röd chilifrukt

 

Sallad
200 gram platta risnudlar
2-3 salladslökar, finhackad
1 kruka koriander
1st romansallad-huvud
2 morötter
1/2 dl salta jordnötter, grovt hackade
1 msk sesamfrö
(1 lime) – klyftor

 

Chilimajjo:
½ dl Majonnäs
3 tsk Srirachasås
2krm soja

 

 Torr-rosta sesamfröna i stekpannan tills de får en gyllene färg, häll upp i en skål ställ åt sidan.


Koka upp vatten i en kastrull – dra bort från plattan och lägg i nudlarna. Låt dra 3-4 min med lock på, skölj sedan med iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla.


Gnid in kycklingen med din mortlade five-spice krydda, låt marinera gärna 20-30 min. 


 Häll i alla ingredienser till dressingen i en mixer- inlagd ingefära, saften från 2st lime, fisksås, soja och sesamolja, hacka sedan ner chilin grovt- mixa till en slät dressing.


 Ansa och skär ner salladen i mindre blad.


Hyvla moroten med hjälp at potatisskalaren  och skiva salladslökarna tunt.

 Blanda upp majonnäsen med srirachasås och lite japansk soja. 


Vänd ner risnudlarna, hyvlad morot, sallad, salladslök i en stor serveringsskål. Häll över dressingen. Toppa med hackade jordnötter, sesamfrö och  hackad koriander och ev limeklyftor.

Grilla eller stek kycklingen det sista du gör. Servera  den till risnudelsalladen och den heta majjon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0