Fläskfilégratäng med rotsaker och chorizo.

 
 
4 portioner.
 
 

600 g potatis, skiva
200 g palsternacka, skiva
200 g morötter, skiva
1 gul lök, skiva
salt och peppar
4 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
600 g fläskfilé
1 msk smör
150 g färskost smaksatt med vitlök
1 chorizo
1 1/2 dl riven smakrik ost

 

 

 Sätt ugnen på 200°.


Blanda potatis, palsternacka, morötter och lök  med salt, peppar, grädde och fond, häll i en smord ugnsform. Täck formen med aluminiumfolie och grädda, 1 timme.

 


Putsa och bryn fläskfilén runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Låt köttet vila, 10 minuter. Skär köttet i ganska tunna skivor.

 


Ta ut gratängen och ta bort folien.

 


 Lägg samman köttskivorna med en klick färskost mellan och lägg dem ovanpå gratängen. Skiva chorizon tunt och strö över köttet. Strö osten över gratängen och tillaga klart i ugnen, ca 20 minuter. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0