Räk- och dillsås.

 
En fantastiskt god sås som passar till vit fisk. Om man gör den lite tunnare blir det en soppa istället.
 
 
 
400 g räkor med skal
3 dl vitt vin
3 dl vatten
4 dl vispgrädde
1 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
1 msk tomatpuré
1 kruka dill
majsstärkelse, till redning
1 msk olja, neutral
25 g smör
salt
vitpeppar
 
 
 
Skala räkorna för att använda skalen till såsen och räkorna till servering. Skala och grovhacka lök, morot och selleristjälk.
 
Fräs räkskalen i oljan. Tillsätt lök, morot samt selleri. Fräs grönsakerna tills de är mjuka.
 
Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med 2-3 minuter. Häll på vin och vatten. Låt sjuda tills hälften återstår.
 
Sila av såsen och tillsätt grädden, låt sjuda tills hälften återstår. Tycker du såsen är för tunn så reder du av den med majsstärkelse.
 
Hacka dillen och blanda ner i såsen.
 
Smaka av med salt och peppar samt blanka av såsen genom att röra ner smöret precis före servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0