Rostad krossad potatis med grillad halloumi.
4 portioner.
400 g halloumi
olja, till stekning
salt
Krossad potatis.
20-25 potatisar, små
100 g smör
2 klyftor vitlök
2 msk zaatar
0,5 msk harissa (eller chiliflakes)
flingsalt
yoghurtsås.
3 dl turkisk yoghurt
1 klyfta vitlök
0,5 msk harissa
1 kruka bladpersilja, hackad
Koka potatisarna mjuka med skalet kvar. Häll av och låt ånga av.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och blanda med finriven vitlök, harissa och zataar.
Lägg de kokta potatisarna på en plåt och “krossa” dem med en slev eller potatisstöt.
Pensla dem med zaatarsmöret. Baka dem gyllene mitt i ugnen i ca 15 minuter. Strö över flingsalt när de kommer ut ur ugnen.
Blanda yoghurt med harissa, finriven vitlök och hackad persilja. Smaka av med salt.
Skär halloumin i skivor. Stek halloumin i oljan i en panna Eller grilla dem på grillen.
Servera halloumin tillsammans med sås och krossad potatis.
Kommentarer
Trackback