Chokladpaj.

 
 

Pajskalet:
2 pkt oreo chokladkex med vit fyllning (ca 310 g)
110 g smör

 


Fyllningen:
1 ask med färska hallon (ca 24 st hallon)
2 dl grädde (36%-40% fetthalt)
200 g mjölkchoklad 
100 g mörk choklad 70%

 


Garnering:
1 dl färska hallon (eller andra bär och frukter)
florsocker

 


Servering:
vispad grädde

 

 


Smält smöret och ställ åt sidan. Mixa chokladkexen fint i en matberedare eller mixer. Tillsätt smöret och mixa tills allting är ordentligt blandat. Tryck ut kexsmulorna i en pajform, ca 24 cm, gärna med avtagbar kant. Tryck den jämnt i hela formen ända upp till kanterna. Ställ formen i frysen medan du förbereder fyllningen, ca 10 min.

 

Finhacka chokladen. Hetta upp grädden, den ska inte börja koka, stäng av värmen. Blanda i chokladen och rör om tills de smälter. Om grädden kallnar så kan du ställa kastrullen på plattan igen och ha lägsta värmen på och röra om tills chokladen smälter helt.

 

 

Lägg hallon jämnt över hela formen, ringla över chokladen jämnt. Ställ i kylen och låt stelna i minst 2 timmar. Om du har den i en pajform med avtagbar kant lossar du pajen försiktigt vid servering så att kanterna inte går sönder. Garnera med färska bär, pudra lite florsocker på och servera med grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0