Mascarponeparfait.
2 äggulor
1 ½ dl strösocker
250 g mascarpone
2 msk vitt dessertvin, gärna port eller muscat
4 dl vispgrädde
Espressokaramell:
2 dl vispgrädde
2 dl farinsocker
1 knivsudd fint espresso-pulverkaffe
20 g smör
Vispa upp äggulor och socker till ett ljust och fluffigt skum med elvisp.
Rör försiktigt ner mascarpone och dessertvin.
Vispa upp grädden i en annan bunke och vänd sedan försiktigt ner mascarponeblandningen där i.
Fördela blandningen i en skål med lock.
Täck med lock och låt stå i frysen över natt.
Värm upp grädde, farin och kaffepulver i en liten kastrull.
Värm på medelvärme 5–10 minuter och rör tills det tjocknar något.
Ta från värmen och rör ner smöret.
Ta ut parfaiten från frysen 20 minuter före servering.
Strö några krossade mandelbiskvier över och servera med espressokaramell.
Till servering:
Amaretti (italienska mandelkakor) eller mandelbiskvier