Marockansk kyckling med rotfrukter.

 
 
4 hela kycklinglår
2 msk naturell yoghurt
1 msk harissa
1 msk olivolja
2 tsk honung
2 tsk salt
 
 

Ugnsbakade rotfrukter:

1 kg blandade rotfrukter, gärna gulbetor, palsternackor, rödbetor och sötpotatis
2 msk olivolja
1 tsk stött spiskummin
1 tsk stött koriander
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
1 handfull dadlar
150 g fetaost
75 g valnötter

 

 

Yoghurtdressing:

2 dl naturell yoghurt
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
Salt och nymalen svartpeppar

 

 

Till servering:

½ granatäpple
1 handfull färsk mynta

 

 

Lägg kycklinglåren i ett djupt fat.

 

Rör ihop yoghurt, harissa, olja, honung och salt i en skål och fördela sedan över kycklinglåren.

 

 

Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp och marinera i minst 2 timmar eller gärna över natten.

 

 

Värm ugnen till 220°.

 

 

Skala rotfrukterna och skär i grova tärningar.

 

Lägg på ett stort ugnsfast fat eller på en bakplåt med höga kanter.

 

 

Droppa olja över och krydda med spiskummin, koriander, paprika och salt.

 

Blanda runt och stek i ugnen i 15 minuter.

 

 

Ta ut formen eller plåten från ugnen.

 

Fördela kycklinglåren över rotfrukterna och ställ in i ugnen i ytterligare 25 minuter.

 

 

Ta ut fatet från ugnen.

 

Kärna ur dadlarna och skär i bitar.

Strö dadlar, smulad feta och valnötter över rotfrukterna och kycklingen.

 

Blanda runt och ställ åter in i ugnen i 10 minuter. Se till att kycklingen är helt färdig och gyllene.

 

 

 

Rör ihop alla ingredienserna till yoghurtdressingen i en liten skål.

 

 

Garnera rätten med granatäppelkärnor och mynta och servera med yoghurtdressing till.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0