Rabarber med kardemummacrumble och vaniljgrädde.

 
 
600 g späd rabarber
1 ½ dl strösocker
 

crumble:

½ dl solroskärnor eller skållad mandel

1 ½ dl vetemjöl

¾ tsk stötta kardemummakärnor

½ dl strösocker

75 g kallt smör

 
 

Till servering:

2 dl grädde

1 msk florsocker

2 tsk vaniljsocker

 
 

Till garnering:

Mynta

 
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i 4 centimeter långa bitar. Lägg över i ugnsfast form och vänd runt med strösockret. Tillaga i ugnen, cirka 10 minuter. Låt kallna.
 
Mixa solroskärnor eller skållad mandel med mjölet i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt kardemumma, socker och smör skuret i små bitar. Kör snabbt ihop till en grynig massa.
 
Fördela smuldegen i en liten långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills degen fått färg, cirka 10 minuter. Låt svalna.
 
Bryt smuldegen i bitar. Lägg hälften av smulorna i botten på portionsskålarna. Fördela rabarbern i skålarna och lägg lite mer smulor överst. Servera med en klick vispad grädde med florsocker och vaniljsocker. Garnera med smulor och mynta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0