Fänkåls- och apelsinsallad.

 
 
Passar utmärkt till fisk och kött.
 
 
2 fänkålshuvuden, små
1 rödlök
12 gröna oliver, urkärnade
12 svarta oliver, urkärnade
2 apelsiner
2 msk kapris
 
 
Dressing:
 
3 msk olivolja
1 msk citron, färskpressad
1 msk apelsinsaft, färskpressad
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
 
 
 
Skölj av och ansa fänkålen, dela den och ta bort den lilla stocken. Skär av den gröna blasten.
 
Skär fänkål och lök tunt och skär oliverna i halvor.
 
Skala apelsinerna och skär med en vass kniv bort den vita hinnan. Skär sedan ut skinnfria filéer ur klyftorna. Spara den saft som rinner ut till dressingen.
 
Blanda samman olivolja, citron- och apelsinsaft, salt och peppar i en salladsskål.
 
Tillsätt fänkål, rödlök, oliver, kapris och apelsinklyftor och blanda noga men försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0