Frusen gorgonzola med rosmarinkola och aprikos.

 
 
120 g gorgonzolaost (alt Saint Agur eller Kornblomst)
50 g torkad aprikos
4 msk rostat bovete
färsk rosmarin, till servering
 
 
Kolasås:
 
100 g strösocker
3 msk balsamvinäger
5 dl vispgrädde
3 dl ljus sirap
20 g torkad rosmarin
salt
 
 
Dela osten i mindre bitar. Plasta in bitarna i plastfolie och lägg i frysen. Osten behöver frysas i ungefär en timme.
 
 
 
Rosmarinkola:
Karamellisera socker i en hög kastrull (annars riskerar såsen att koka över). När sockret karamelliserats, tillsätt balsamvinägern. Efter 2-3 minuter, häll i vispgrädden, sirapen och rosmarinen. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter. Sila av kolasåsen och smaka av med salt och balsamvinäger.
 
 
 
Servering:
Hacka osten i mindre strimlor. Placera i mitten av en djup tallrik. Lägg på strimlad aprikos och rostad bovete. Väl vid bordet, häll på varm kolasås. Garnera med färsk rosmarin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0