Inkokt lax med saffran och hjortronsås.

2 liter vatten
1 dl ättika
1 stor lök
3 msk salt
10 kryddpepparkorn
1 g saffran
2 tsk strösocker
4 st lagerblad
2 msk fryst dill
ca 500 g lax (använd en hel som du skär i bitar eller färdigskurna laxfiléer)
Hjortronsås:
3 dl creme fraiche
2 msk hjortronsylt
1 msk majonnäs
1 nypa salt
1 msk citronsaft
Blanda vatten och ättika i en stor kastrull.
Skala och dela löken. Lägg i den i vattnet. Blanda i salt, kryddpeppar, saffran, socker, lagerblad och dill.
Låt allt koka upp och sjud i cirka 10 minuter.
Lägg i laxen och slå av värmen. Låt laxen ligga och dra i vattnet i cirka 1 timme.
Blanda samman alla ingredienser till hjortronsåsen och
låt den gärna stå minst en timme innan servering.
Servera hjortronsåsen med nykokt mandelpotatis till den inkokta laxen med saffran.
Kommentarer
Trackback