Pilgrimsmussla med blomkålskräm, pinjenötter och apelsin.

 
Blomkålen med brynt apelsinsmör kan du servera till någon vit fisk istället och ha som huvudrätt.
 
 
Blomkålskräm:
 
175 g blomkål utan blast och rot
½ dl mjölk
½ dl vispgrädde
salt
 
 
Blomkål i brynt apelsinsmör:
 
 
125 g blomkål utan blast och rot
1/4 apelsin
50 g smör
2 msk rostade pinjenötter
salt
 
 
Pilgrimsmusslor:
 
 
4 pilgrimsmusslor
olivolja
 
Blomkålskräm:
 
Skär blomkålen till krämen i mindre bitar och koka i en kastrull med mjölk och grädde. Koka upp och låt därefter sjuda sakta i 30 minuter tills blomkålen är mjuk.
 
Mixa helt slät och salta.
 
Om den känns lös så kan du puttra den sakta under ständig omrörning tills den tjocknat.
 
 
 
Blomkål i brynt apelsinsmör:
 
Plocka 1 - 2 cm stora buketter av blomkålen.
 
Finriv apelsinskalet.
 
Lägg smör och apelsinskal i en kall stekpanna och sätt den sen på högsta temperatur. Låt smöret puttra tills det är lätt brynt och doftar nötigt.
 
Lägg ner blomkålen och sänk temperaturen, du kanske måste ta stekpannan från plattan så att smöret inte blir bränt.
 
Låt blomkålen puttra i smöret 3 - 4 minuter.
 
Tillsätt pinjenötter och salt.
 
 
Pilgrumsmusslorna:
 
Salta musslorna. Värm en stekpanna med olivolja till högsta temperatur. Stek musslorna hastigt.
 
 
Servering:
 
Lägg först blomkålskrämen i en djup tallrik. Lägg på pilgrumsmusslorna och ringla över smöret med blomkålsbuketterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0