Kladdkaka med brynt smör och lingon / hallon grädde.

150 g smör
4 dl strösocker
0.5 dl ljus sirap
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0.75 dl vetemjöl
3 ägg
0.5 tsk flingsalt
Till servering:
4 dl vispgrädde
1 dl rårörda lingon, lingonsylt eller hallon.
Sätt ugnen på 175˚.
Spänn fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant med måtten 26 cm i diameter. Smöra kanterna och pudra över lite kakao.
Smält smöret i en kastrull tills det börjar skumma och doftar nötigt. Tillsätt socker, sirap, kakao och vaniljsocker. Dra kastrullen från värmen och rör ner mjöl och ägg.
Smula ner flingsalt och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Vispa grädden fluffig och vänd ner lingonen. Servera grädden till kakan.
Kommentarer
Trackback