Korv- och köttgryta med parmesan.
2 gula lökar, hacka
2 stora morötter, hacka
2 palsternackor, hacka
4 vitlöksklyftor, hacka
1/2 dl olivolja (till stekning)
4 salsiccakorvar
500 g grytbitar
2 glas rött vin
2 burkar krossade tomater
3–4 dl vatten
2 lagerblad
1 kvist timjan (el 1 krm torkad timjan)
salt och svartpeppar
Till servering:
3 dl färskriven parmesan
lantbröd
Fräs lök, morötter, palsternackor och vitlök i lite olivolja i en rymlig gryta. Bryn sedan korvarna (hela) och köttet i lite olivolja i en stekpanna så de får en fin gyllene färg. Häll över i grytan med grönsakerna.
Häll på vin, tomater och vatten. Tillsätt kryddorna och salt och peppar. Låt puttra på mellanvärme i minst 2 timmar, gärna längre. Rör runt lite då och då. Ta upp korvarna och skär ner dem i mindre bitar och lägg ner i grytan igen. Servera med ett gott bröd och riven parmesan på toppen eller med en krämig potatispuré.