Kycklingpanna med bacon och gräslök.
500 g kycklingfilé
1 msk smör
140 g bacon
Sås:
4 dl sky och vatten
2 msk konc kalv- el kycklingfond
2 dl lätt-crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk gelé
1 krm curry
1 krm paprikapulver
1 tsk soja
3 msk vetemjöl
Garnering:
3 msk klippt gräslök
vinbärsgelé
Skär kycklingfiléerna i bitar. Bryn dem i smör. Salta och peppra efter smak. Strimla och stek baconet för sig.
Sås:
Skölj ur pannan med vatten och sila ner vätskan i en kastrull. Mät upp till 4 dl. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka upp.
Lägg kycklingen i en traktörpanna och häll över såsen. Låt sjuda ca 5 min.
Garnering:
Strö över bacon, gräslök och lite gelé. Servera med kokt ris, sparris och tomater.
Kommentarer
Trackback