Ugnsbakad torsk med krossad parmesanpotatis, remouladsås och kapris- och citronsmör.
![](https://cdn3.cdnme.se/3938116/8-3/vecka501_5df6007be087c367fb111a83.jpg)
600-800 gram torskfilé eller 4 bitar torskrygg
Olivolja
Salt och peppar
1 dl pankoströbröd
½ dl finhackad persilja och basilika
1 dl finriven parmesan/Västerbottensost
2 msk olivolja
Olivolja
Salt och peppar
1 dl pankoströbröd
½ dl finhackad persilja och basilika
1 dl finriven parmesan/Västerbottensost
2 msk olivolja
Citronsmörsås:
150 gram smör
1 finhackad vitlöksklyfta
½ citron skalad skuren i mindre bitar
2 msk finhackad kapris
Krossad parmesanpotatis:
1 kilo mandelpotatis eller delikatesspotatis
4 msk olivolja
3 krossade vitklöksklyftor
50 gram riven parmesanost
2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
Remouladsås:
2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
2 msk kapris
3 msk hackad persilja
1 tsk torkad dragon
Salt och svartpeppar
Rör ihop alla ingredienser till remouladsåsen och låt den vila i kylen.
Ugn 225 °.
Stek sedan fisken och potatisen i samma form.
Krossad parmesanpotatis:
Koka potatisen nästan klar i lättsaltat vatten, låt den svalna. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper (använd halva plåten så att formen med fisk ryms). Tryck till potatisen med en stekspade så att de blir platta och går sönder. Krossa vitlöksklyftorna och lägg runt om. Ringa över olivolja och strö över parmesan, salta och peppra.
Blanda pankoströbröd, örter, ost och olivolja, lägg fisken i en eldfast form, salta och peppar, droppa över olivolja och fördela pankoblandningen över fisken. Stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter (innertemperatur 48-50 grader) tillsammans med potatisen.
Kapris- och citronsmör:
Kok smöret gyllenbrunt, tillsätt vitlöken under omrörning och låt den koka med ett par minuter innan du rör ner citron och kapris.
Kommentarer
Trackback