Kaka med vaniljfyllning.

 
 

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten

 

Vaniljfyllning:
125 g smör
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1 vaniljstång

 

Garnering:
florsocker

 

Ugn 175°

 

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten växelvis med det heta vattnet.

Häll smeten i en smord och bröad form, 22–24 cm i diam, gärna med löstagbar kant.

Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 min. Låt svalna.

 

 

 Vaniljfyllning:

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och socker. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i kastrullen. Låt koka samman under några min. Vispa under tiden.

Dela sockerkakan i två bottnar. Fördela vaniljfyllningen på den ena bottnen. Lägg den andra ovanpå. Pudra kakan med florsocker före servering.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0