Kaka med vaniljfyllning.

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten
Vaniljfyllning:
125 g smör
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1 vaniljstång
Garnering:
florsocker
Ugn 175°
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten växelvis med det heta vattnet.
Häll smeten i en smord och bröad form, 22–24 cm i diam, gärna med löstagbar kant.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 min. Låt svalna.
Vaniljfyllning:
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och socker. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i kastrullen. Låt koka samman under några min. Vispa under tiden.
Dela sockerkakan i två bottnar. Fördela vaniljfyllningen på den ena bottnen. Lägg den andra ovanpå. Pudra kakan med florsocker före servering.