Kycklinggratäng med champinjoner, salami och ädelost.

 
 
800 g kycklingfilé
salt och svartpeppar
1 krm paprikapulver
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paprika, valfri färg
250 g champinjoner
100 g salami, strimlad
1 1/2 dl riven lagrad ost
 
 

Gratängsås:
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
4 ägg
140 g ädelost, t ex gräddädel
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
3 msk finhackad persilja
 
 

Garnering:
persilja
sallatsärter
 
 

Servering:
rostad ugnspotatis
kokt sparris
 
 
 
Sätt ugnen på 225°.

 Dela varje filé i tre bitar på längden. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör.

 Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och skiva svampen. Stek alltsammans i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Varva fräset med kyckling och strimlad salami i en smord ugnsform.

Gratängsås:
Vispa samman crème fraiche, grädde, ägg, riven ädelost, riven vitlök, salt, peppar och persilja. Häll såsen i formen.

Strö över ost. Gratinera strax under mitten i ugnen, ca 30 minuter. Gratängen ska ha stannat helt och fått fin färg. Känn med sticka.
 

 Servering:
Garnera med persilja och sallatsärter och servera med rostad potatis och kokt sparris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0