Kycklinggratäng med champinjoner, salami och ädelost.

800 g kycklingfilé
salt och svartpeppar
1 krm paprikapulver
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paprika, valfri färg
250 g champinjoner
100 g salami, strimlad
1 1/2 dl riven lagrad ost
salt och svartpeppar
1 krm paprikapulver
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paprika, valfri färg
250 g champinjoner
100 g salami, strimlad
1 1/2 dl riven lagrad ost
Gratängsås:
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
4 ägg
140 g ädelost, t ex gräddädel
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
3 msk finhackad persilja
Garnering:
persilja
sallatsärter
Servering:
rostad ugnspotatis
kokt sparris
Sätt ugnen på 225°.
Dela varje filé i tre bitar på längden. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör.
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och skiva svampen. Stek alltsammans i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Varva fräset med kyckling och strimlad salami i en smord ugnsform.
Gratängsås:
Vispa samman crème fraiche, grädde, ägg, riven ädelost, riven vitlök, salt, peppar och persilja. Häll såsen i formen.
Strö över ost. Gratinera strax under mitten i ugnen, ca 30 minuter. Gratängen ska ha stannat helt och fått fin färg. Känn med sticka.
Servering:
Garnera med persilja och sallatsärter och servera med rostad potatis och kokt sparris.
Kommentarer
Trackback