Laxgratäng i krämig apelsin- och citronsås.

 
4 laxfilébitar
2 dl vispgrädde 40 %
5 dl crème fraiche
0,5 dl färsk dill, hackad
0,5 purjolök
0,5 apelsin, saft och skal
1 citron, skal
1 fiskbuljongtärning
salt
peppar
 
 

Topping.

1 dl handskalade räkor

färsk dill

 
 

Till servering.

500 g mjölig potatis

 
 
 
Skala och koka potatisen.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Ansa och skär purjolöken i tunna skivor och lägg i en ugnsform. Lägg laxbitarna över.
 
Blanda crème fraiche, grädde, dill, finrivet skal från apelsin och citron samt apelsinsaft i en skål.
 
Smula ner buljongtärningen. Krydda med salt och peppar.
 
Häll såsen över laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
 
Ta ut ur ugnen och toppa med räkorna.
 
Häll av potatisen, pressa med potatispress.
 
Servera laxen tillsammans med pressad potatis och garnera med dill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0