Tacos med pankofriterade jätteräkor, mangosallad, guacamole & chilimajjo.

 
 
 
 


24-30 st  scampi/jätteräkor utan skal (ca 6-8 scampi per person) -Råa
2-3 ägg, uppvispat
2 dl vetemjöl
3-4 dl panko
4-5 dl rapsolja eller matolja (neutral att fritera i)

 

 

Mangosallad:
2 st färska mango,tärnade (alt 2 paket fryst mango )
1/2 röd chili, finstrimlad
1/2 kruka färsk koriander, hackad
1/2 pressad lime
salt 

 

 

Guacamole:
4 avokado
några droppar citron
salt

 

 

Chilimajjo:
2 dl  majonnäs
1/2-1 msk srirachasås
salt

 

 

Tillbehör:
små mjuka tortillas (8-12 st)
limeklyftor
koriander

 

 

Gör så här:
Tina räkorna.
 Mät upp mjöl, panko och ägg i tre olika skålar. Vispa upp ägget med en gaffel.
 Doppa räkorna först i mjöl, sedan ner i ägget och till sist i panko-ströbrödet. Lägg på ett fat tills alla är klara.

 

 

Mangosallad:
 Skär mangon i tärningar eller häll upp de frysta i en skål för att tina.
 Finstrimla  chili. (Kolla så den inte är allt för stark, ta då lite mindre.) Hacka i koriander och pressa över lime. Salta och ställ åt sidan.

 

 

Guacamole:
 Mosa avokadon och tillsätt några droppar citron, salta & smaka av. Ställ svalt med plast över till servering.

 



Chilimajjo:
Blanda samman  majonnäs med srirachasåsen. Rör i srirachasåsen successivt så det blir den hetta du önskar. Smaka upp med salt och ställ svalt.

 



Fritera räkorna:
Mät upp olja i en kastrull, hetta upp till 170-180 grader.
 Fritera räkorna tills panko-ströbrödet blir gyllene, ca 2 min räcker för att räkan skall bli klar.
Lägg upp räkorna på hushållspapper och salta rikligt direkt. (Förvara räkorna gärna i ugnen på 60 garder så håller de både värmen och krispet.)

 

 

Servering:
Servera den nyfriterade scampin i mjuka tacoskal tillsammans med mangosallad, guacamole, chilimajjo toppat med lite koriander och en limeklyfta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0