Tortellinigratäng med kryddig korv.
500 g färsk tortellini med valfri fyllning, ört- eller ostfyllning
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 kryddstarka korvar
2 msk smör + 2 msk smör
1 gul lök
1 röd paprika
150 g skogschampinjoner
Ostsås:
2½ dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 dl riven lagrad ost
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 kryddstarka korvar
2 msk smör + 2 msk smör
1 gul lök
1 röd paprika
150 g skogschampinjoner
Ostsås:
2½ dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 dl riven lagrad ost
Topping:
150 g cocktailtomater i olika färger
1 dl riven parmesanost
Garnering:
färska örter, t ex basilika
sallad
bröd
Sätt ugnen på 225 °.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men minska koktiden med 1 minut. Låt pastan rinna av och blanda den med olja, salt och peppar. Lägg pastan i en smord ugnsform.
Slanta korven. Fräs korven snabbt i en stekpanna med 2 msk smör. Blanda korven med pastan i formen.
Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och skiva svampen. Fräs lök, paprika och svamp blankt och smidigt tills vätskan kokat in i en stekpanna med 2 msk smör. Blanda ner i pasta- och korvblandningen.
Ostsås:
Vispa samman grädde och crème fraiche i en kastrull och låt det koka upp. Ta kastrullen från plattan och rör ner osten. Rör om tills osten smält. Häll såsen över pastan och rör om försiktigt.
Topping:
Lägg på delade tomater och toppa med ost.
Gratinera strax under mitten i ugnen, 12–15 minuter. Garnera med någon färsk ört och servera gärna med sallad och bröd.
Gratinera strax under mitten i ugnen, 12–15 minuter. Garnera med någon färsk ört och servera gärna med sallad och bröd.
Kommentarer
Trackback