Tortellinigratäng med kryddig korv.

 
 
500 g färsk tortellini med valfri fyllning, ört- eller ostfyllning
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 kryddstarka korvar
2 msk smör + 2 msk smör
1 gul lök
1 röd paprika
150 g skogschampinjoner
Ostsås:
2½ dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 dl riven lagrad ost
 
 

Topping:
150 g cocktailtomater i olika färger
1 dl riven parmesanost
 
 

Garnering:
färska örter, t ex basilika
sallad
bröd
 
 
 
Sätt ugnen på 225 °.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men minska koktiden med 1 minut. Låt pastan rinna av och blanda den med olja, salt och peppar. Lägg pastan i en smord ugnsform.

Slanta korven. Fräs korven snabbt i en stekpanna med 2 msk smör. Blanda korven med pastan i formen.

Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och skiva svampen. Fräs lök, paprika och svamp blankt och smidigt tills vätskan kokat in i en stekpanna med 2 msk smör. Blanda ner i pasta- och korvblandningen.

Ostsås:
Vispa samman grädde och crème fraiche i en kastrull och låt det koka upp. Ta kastrullen från plattan och rör ner osten. Rör om tills osten smält. Häll såsen över pastan och rör om försiktigt.

Topping:
Lägg på delade tomater och toppa med ost.
 Gratinera strax under mitten i ugnen, 12–15 minuter. Garnera med någon färsk ört och servera gärna med sallad och bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0