Varm choklad med chili.

 
 
6 personer.
 
 
10 dl mjölk, minst 3% fetthalt
1 tsk äkta vaniljsocker
1 dl kakao
3 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
1 krm chiliflakes
3 tsk malen kanel
1 krm malen nejlika
1 krm salt
 
 

Garnering:
6 kanelstänger

 

 Vispa samman alla torra ingredienser med 2 dl av mjölken i en tjockbottnad kastrull.


 Värm under vispning och tillsätt resten av mjölken lite i taget. Hetta upp, nästan till kokpunkten, och dra av från plattan.


Fördela i värmetåliga glas och lägg ev en kanelstång i varje glas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0