Kladdkaka med rabarber.

 
 
 

100 g smör

100 g rabarber

1/2 dl strösocker

1 msk vispgrädde

1 tsk kanel

2 ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 ½ dl vetemjöl

 

 

Smält smöret i en kastrull på spisen.

 

 Skär rabarberna i små skivor.  Lägg ner rabarberbitarna i det smälta smöret och tillsätt 1/2 dl strösocker, grädde och kanel.  Koka upp det och ta sedan av det från plattan.

 

 Vispa ägg och 2 1/2 dl strösocker pösigt och vitt med elvisp.

 

 Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl,  vänd sedan ner det i smeten med slickepott.

 

 Tillsätt rabarber/smör blandningen och rör försiktigt det till en jämn smet.

 

 Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

 

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0