Kolacheesecake med dajm.

<
 
 

Kexbotten:
300 g digestivekex
150 g smör

 

Fyllning:
400 g färskost – t.ex. philadelphia
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g dulce de leche (karamelliserad mjölk)
3 dl vispgrädde
2 st. dubbeldaim

 

Topping:
200 g dulce de leche
2 dl vispgrädde
1 st. dubbeldaim

 


Botten: 

 Börja med att klä en springform 22 cm med löstagbar kant med bakplåtspapper (både botten och runtom kanten).


Mixa digestivekexen i en matberedare till ett fint smul. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Häll ut smulet i formen och tryck ut till en jämn botten – packa hårt med t.ex. undersidan av ett glas. Ställ i kylskåpet medan du gör fyllningen.


Fyllning: 

 Vispa färskost, florsocker, vaniljsocker och dulce de leche med elvisp till ett fluff. Tillsätt vispgrädden och vispa till ett fast fluff.


Finhacka daimen och rör ner den i smeten. Häll fyllningen i formen och bred ut jämnt. Ställ tillbaka i kylskåpet och låt stå i minst 5 timmar, gärna längre.

 

Topping: 

Tag ut cheesecaken ur kylskåpet och bred på dulce de leche. Vispa grädden och spritsa eller bred den på cheesecaken. Toppa med finhackad daim.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0