Äppelsmulpaj.

 
6-8 äpplen, 850–1000 g
smör till formen
 
 

Smuldeg:

2 tsk kardemummakärnor, finstötta

125 g smör

1 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 dl havregryn

 
 

Tillbehör:

råkräm, kallrörd vaniljsås

 

Sätt ugnen på 200°.

Finstöt kardemummakärnorna i en mortel eller mal dem i kryddkvarn.

Smält smöret i en 2-liters kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt kardemumma, socker och vetemjöl. Rör tills vetemjölet löst sig. Tillsätt havregrynen.

 Smörj en ugnssäker form. Grovriv äpplena direkt i formen. Fördela smuldegen över. Grädda på andra falsen nerifrån i 25–30 minuter tills smuldegen fått fin färg.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0