Halloumipanerad kyckling.

 
 
500 g kycklingfiléer
1 halloumiost, finriven
2 msk sesamfrön
2 msk finhackad bladpersilja
2 tsk torkad timjan
2 ägg, uppvispade
1 broccolistånd eller sparrisbroccoli
150 g gröna bönor
olivolja till stekning
65 g babyspenat
1 nypa flingsalt
nymald svartpeppar
 
 

Topping:

1 avokado, skivad
1 knippe rädisor, skivade
ev lite svarta eller vita sesamfrön till
garnering

 

Honungsvinägrett:

1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
⅔ dl olivolja

 

Till servering:

1 citron, stekta klyftor

 

Värm ugnen till 225°.

 

Skär kycklingen i bitar, ca 3×3 cm. Banka ut dem lite. Dra ett par varv med pepparkvarnen. Salt behövs inte då osten är så salt.

 

Blanda den rivna halloumin med sesamfrön, finhackad persilja och timjan på ett fat. Vispa upp äggen på ett separat fat. Vänd kycklingbitarna först i äggen och sedan i halloumiblandningen.

 

Lägg kycklingbitarna på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en stor form och stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter (kycklingen ska få en innertemperatur på minst 70°).

 

Skär broccolin i mindre bitar och stek dem hastigt tillsammans med bönorna i en stor panna med olivolja.

Salta och peppra.

 

Vispa ihop vinägretten och blanda med spenat, broccoli och bönor. Lägg på ett fint stort fat och toppa med avokado och rädisor. Garnera gärna med sesamfrön.

 

Lägg på kycklingen och servera med de stekta citronklyftorna att klämma över. Bjud gärna ris, gryn eller bröd till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0