Kycklingbolognese med tomatbruschetta.

 
 
1 gul lök, hacka fint
1 vitlöksklyfta, hacka fint
3 morötter, skär i tärningar
2 stjälkar selleri, skär i tärningar
100 g sidfläsk
2 msk olivolja
450 g kycklingfärs
1 tsk paprika
1 tsk rosmarin
1 1/2 msk tomatpuré
1 1/2 dl rödvin
400 g konserverade körsbärstomater
1 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
2 lagerblad
1/2 tsk socker
salt och  svartpeppar
 
 

Tomatbruschetta:

8 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
125 g mozzarella
200 g körsbärstomater
flingsalt &  svartpeppar

 

Tillbehör:

400 g färsk pasta

 

Till servering:

50 g parmesan
1 kruka basilika

 

 

Hacka sidfläsket fint. Stek sidfläsket i olivoljan i 2 minuter.

 

Tillsätt lök, vitlök och grönsaker och låt steka med i ytterligare 2 minuter.

 

Tillsätt kycklingfärsen och bryn den väl.

 

Tillsätt sedan paprika, rosmarin, tomatpuré och rödvin och låt koka upp och puttra tills det reducerat en smula.

 

Blanda i de konserverade körsbärstomaterna, buljong, grädde och lagerblad i såsen och låt koka upp.

 

Skruva ner värmen och låt småputtra minst 1 1/2 timme, gärna längre om du har tid. Smaka av med socker, salt och peppar.

 

 

Pensla brödskivorna med olja och rosta dem i stekpanna tills de är frasiga och gyllene på bägge sidor.

 

Toppa med skivor av mozzarella, halverade körsbärstomater och basilikablad.

 

Ringla över lite olivolja. Salta och peppra.

 

 

Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen.

 

Servera med bolognese, färskriven parmesan och basilika samt tomatbruschettan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0