Kycklingbolognese med tomatbruschetta.
1 vitlöksklyfta, hacka fint
3 morötter, skär i tärningar
2 stjälkar selleri, skär i tärningar
100 g sidfläsk
2 msk olivolja
450 g kycklingfärs
1 tsk paprika
1 tsk rosmarin
1 1/2 msk tomatpuré
1 1/2 dl rödvin
400 g konserverade körsbärstomater
1 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde
2 lagerblad
1/2 tsk socker
salt och svartpeppar
Tomatbruschetta:
8 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja
125 g mozzarella
200 g körsbärstomater
flingsalt & svartpeppar
Tillbehör:
400 g färsk pasta
Till servering:
50 g parmesan
1 kruka basilika
Hacka sidfläsket fint. Stek sidfläsket i olivoljan i 2 minuter.
Tillsätt lök, vitlök och grönsaker och låt steka med i ytterligare 2 minuter.
Tillsätt kycklingfärsen och bryn den väl.
Tillsätt sedan paprika, rosmarin, tomatpuré och rödvin och låt koka upp och puttra tills det reducerat en smula.
Blanda i de konserverade körsbärstomaterna, buljong, grädde och lagerblad i såsen och låt koka upp.
Skruva ner värmen och låt småputtra minst 1 1/2 timme, gärna längre om du har tid. Smaka av med socker, salt och peppar.
Pensla brödskivorna med olja och rosta dem i stekpanna tills de är frasiga och gyllene på bägge sidor.
Toppa med skivor av mozzarella, halverade körsbärstomater och basilikablad.
Ringla över lite olivolja. Salta och peppra.
Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen.
Servera med bolognese, färskriven parmesan och basilika samt tomatbruschettan.