Kycklinggratäng .
8 kycklinglårfiléer med skinn
flingsalt
svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
½ röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl kycklingbuljong
1½ dl vispgrädde
1 dl fint riven parmesan
½ tsk salt
flingsalt
svartpeppar
10 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
½ röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl kycklingbuljong
1½ dl vispgrädde
1 dl fint riven parmesan
½ tsk salt
Servering:
8 körsbärstomater
färsk basilika
kokt pasta
8 körsbärstomater
färsk basilika
kokt pasta
Ugnl 180°.
Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i ca 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i ca 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter. Smaka av med salt.
Skeda såsen över kycklingen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera direkt med pasta.
Kommentarer
Trackback